Telefoon
+31 74 291 51 51
Adres
Hassinkweg 19 7556 BV Hengelo (Ov.)

Cilinder Test Unit

Opdrachtgever:
Power-Packer Europa BV.

Cilinder Test Unit

In opdracht van Power-Packer Europa BV.
PPE produceert hydraulische sets voor het openen en sluiten van cabriodaken voor de automotive markt.Essentiƫle onderdelen van het product zijn de hydrauliekcilinders, die door PPE zelf worden geproduceerd. Voor het lektesten van de cilinders heeft ProfTech een Cilinder Test Unit (CTU) ontwikkeld en daarvan ook een aantal gebouwd. Het lekmeetprincipe is gebaseerd op de registratie van luchtverlies tijdens de beweging van de zuigerstang. Voor de beweging van de zuigerstang tijdens de testcyclus wordt gebruik gemaakt van een pneumatische servocilinder met een zeer nauwkeurige positie-opnemer.

Toegevoegde waarde
ProfTech heeft ruime ervaring met de problematiek van de PPE producten. Aanvullende know-how wordt verkregen door samenwerking met specialisten uit het netwerk van ProfTech. ProfTech vertaalde een conceptidee van PPE naar functionele testsystemen in de productie-omgeving van PPE.

Rendementsverbetering
Dankzij de modulaire opzet, waarbij de CTU direct achter de productie-eenheid wordt geplaatst, kan het product met een minimum aan operatorhandelingen getest worden op de belangrijkste lekoorzaken. Door vroegtijdig testen van subassemblies wordt verstoring door foute producten in de eindmontage tot een minimum beperkt.

OpdrachtgeverPower-Packer Europa BV.
ProjectCilinder Test Unit